ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Έβλεπα προχθές στην τηλεόραση την άνοδο των σπρέντς σε Πορτογαλία και Ισπανία και την άμεση σύγκλιση απόψεων του κυβερνώντος κόμματος, με την αντιπολίτευση στην Πορτογαλία , για να αντιμετωπίσουν την οικονομική λαίλαπα που πλησιάζει και σ' αυτούς. Στον αντίποδα βλέπω κάθε μέρα ,όπως και όλοι οι Έλληνες που βλέπουν και ακούν ειδήσεις, τους δικούς μας πολιτικούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, να βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου και να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσον είναι δυνατόν, για να προσεταιριστούν λίγες ψήφους, αδιαφορώντας για οποιοδήποτε αρνητικό επακόλουθο που θα ήταν δυνατόν να συμβεί στη χώρα μας σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές .


Μια απλή μα πολύ διδακτική ιστορία λένε οι Τούρκοι για μας και συγγνώμη που θα σας κουράσω λίγο παραπάνω για να την διαβάσετε. Λέει λοιπόν πως:


ο Μωάμεθ έφτιαξε τον κόσμο και μετά κάθισε να ξεκουραστεί.

Σκέφτηκε λοιπόν να φτιάξει κάποιον για να στολίσει τον κόσμο περισσότερο και έφτιαξε τον Τούρκο!

Όμως ο Τούρκος μέσα σ' αυτόν τον παράδεισο ήταν μόνος και δεν είχε τι να κάνει και μελαγχολούσε.

Αποφάσισε λοιπόν ο Μωάμεθ να του φτιάξει άλλον έναν να του κάνει παρέα και έφτιαξε τον Έλληνα! Όμως κατά λάθος ο Έλληνας του βγήκε πολύ πιο έξυπνος, πιο δυνατός, παμπόνηρος και με όλα εκείνα τα προτερήματα που θα μπορούσε να καταφέρει τον οποιονδήποτε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όποτε μάλωναν ο Τούρκος με τον Έλληνα ,ο Έλληνας να είναι πάντα νικητής με τον Τούρκο πάντα ηττημένο και λυπημένο.

Ο Μωάμεθ όμως επειδή είχε φτιάξει τον Τούρκο πρώτα, τον συμπαθούσε περισσότερο από τον Έλληνα και δεν του άρεσε που συνέβαινε αυτό.

Μέρες ατέλειωτες σκεπτόταν τι θα μπορούσε να κάνει για να διορθώσει το λάθος που είχε γίνει και να μην ήταν ηττημένος μόνιμα ο Τούρκος .

Τελικά σαν θεός που ήταν το βρήκε! Έφτιαξε άλλον ένα Έλληνα! Έτσι οι δυο Έλληνες μάλωναν και σκοτωνόντουσαν πάντα μεταξύ τους για οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει λόγος καν! Ενώ ο Τούρκος απολάμβανε «το ματς» καπνίζοντας το ναργιλέ του γελώντας!!!


Εντάξει λοιπόν πατριώτες, εμείς δεν μπορούμε για τον άλφα η βήτα λόγο να μάθουμε από την ιστορία μας .Είμαστε όμως αλήθεια τελικά τόσο ανίκανοι πια, που αδυνατούμε να συλλάβουμε και τα κραυγαλέα μηνύματα που μας στέλνουν απλόχερα, ακόμη και οι παραδοσιακοί αντίπαλοι μας; Μετά απ' όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, που σε τελική ανάλυση βέβαια πάντα συνέβαιναν, πως είναι δυνατόν να μη γράψει και φυσικά να έχει απόλυτο δίκιο, ο ποιητής το περίφημο «όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει!»

Παπαδάκις Βαγγέλης