Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και ντόπιων στην Άρτα



Σε κέντρο παραβατικότητας και συμπλοκών μεταξύ ντόπιων και μεταναστών έχει μετατραπεί η Φιλοθέη και ειδικότερα η περιοχή των Καφέ επί της Εθνικής οδού.
Έτσι τις τελευταίες μέρες η περιοχή είναι ανάστατη, αφού ο ένας ξυλοδαρμός ακολουθεί τον άλλο σε μία ιδιότυπη βεντέτα μεταξύ νεαρών κυρίως ντόπιων κατοίκων και Πακιστανικής καταγωγής αλλοδαπών και των φίλων τους που έρχονται προς υποστήριξη.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, Πακιστανικής καταγωγής θαμώνας αντέδρασε σε πειράγματα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με ομάδα νεαρών και να ξυλοκοπηθεί. Σε βοήθεια του προσέτρεξαν άλλοι ομοεθνείς του με αποτέλεσμα να απειληθεί γενική σύρραξη.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την παρουσία της Αστυνομίας που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί για τα τεκταινόμενα.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό σε σπίτια και αποθήκες που διαμένουν αλλοδαποί, αλλά και σε οικίες αγροτών που τους απασχολούν.


Το γεγονός ίσως αποτελούσε μεμονωμένο γεγονός και άνευ μεγάλης σημασίας αν δεν αποτελούσε τη συνέχεια άλλων συμπλοκών μεταξύ Αλβανών και Πακιστανών υπό την απειλή πυροβόλων όπλων μάλιστα και αν η προαναφερόμενη συμπλοκή δεν είχε συνέχεια και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και την εκ νέου επέμβαση της Αστυνομίας.

Το μέγεθος της συμπλοκής από άποψη συμμετοχής, αλλά και οι κίνδυνοι που εγκυμονούσε ανάγκασε την τοπική Αστυνομική Δ/νση να στείλει μεγάλη δύναμη ανδρών και οχημάτων της.

Τα γεγονότα πάντως έχουν θορυβήσει πολύ τους πολίτες της περιοχής που χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν παρακολουθούν αμήχανα και με αίσθημα φόβου τα όσα συμβαίνουν γύρω τους επί σειρά μηνών.


ΚΕΝΤΡΙ
: Το διάβασα στο ErevnaNews και πολύ με προβλημάτισε...
Κάτι πρέπει να γίνει με τον αυξανόμενο αριθμό αυτών των ανθρώπων, που χωρίς μεροκάματο περιφέρονται και μοιραία κάποια στιγμή η απελπισία τους σπρώχνει και στην παρανομία.
..
Κάτι πρέπει να γίνει και με την όλο και αυξανόμενη ρατσιστική διάθεση πολλών ντόπιων νεαρών, που στην απελπισία τους για την έλλειψη δουλειάς και την απουσία κάθε αισιόδοξης προοπτικής, βρίσκουν σαν εύκολους στόχους περιφερόμενους λαθρομετανάστες, που αποτελούνε εύκολο στόχο για εκτόνωση...
Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, έχω την εντύπωση, πως το κύριο πρόβλημα είναι η όλο και μεγαλύτερη κόντρα μεταξύ "παλιότερων" Αλβανών και "φρεσκότερων" Πακιστανών για τον έλεγχο περιοχών και δραστηριοτήτων. Πριν κανα-δυο μήνες υπήρξε κι ένας ύποπτος θάνατος που πέρασε "στο ντούκου"...

http://aletri.blogspot.com/2010/05/blog-post_9900.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου