Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΙ 200 ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕ



Ωστε δεν ειμαστε εμεις μονο, οι χαραμοφαηδες τεμπεληδες που ακουμε την παπαρηγα και τον τσιπρα και κανουμε απεργιες Ε???!
Ατιμη αληθεια να μην συνεργαζεσαι με τα καναλια και τους πρασινομαυρους ρουφιανους!Ατιμη που εισαι και ανυπακουη!!!

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=176855

Μαζική ήταν η συμμετοχή των Γάλλων στη γενική απεργία και στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες κατά της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού. Δύο εκατομμύρια άτομα συμμετείχαν σε 200 διαδηλώσεις, καταγγέλλοντας μαχητικά την «αδικία», τις «ανισότητες», την «οικονομική αναποτελεσματικότητα» των μέτρων.

Πάνω από δύο εκατ. εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους της χώρας, φωνάζοντας «αρνούμαστε να μας εκμεταλλεύονται επί χρόνια και στο τέλος να φάνε και τις συντάξεις μας» (φωτ. Reuters) Οι εργαζόμενοι έδειξαν αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν στη μεταρρύθμιση και τόνισαν: «Αρνούμαστε να μας εκμεταλλεύονται επί χρόνια και στο τέλος να φάνε και τις συντάξεις μας». Τα συνδικάτα προειδοποιούν την κυβέρνηση για «καυτό φθινόπωρο» αν δεν υπαναχωρήσει ως προς επίμαχα μέτρα που πλήττουν κεκτημένα δικαιώματα, όπως η παράταση του ορίου συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια.

Η απεργία είχε σημαντική συμμετοχή στον δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές, στα ταχυδρομεία, στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, στη France Telecom, σε μεγάλες εταιρείες όπως Michelin, Total, Airbus. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στα δρομολόγια των τρένων. Μόνο το 1/2 ή 1/3 από τα προγραμματισμένα δρομολόγια της υπερταχείας TGV και 1/4 δρομολόγια των τρένων πραγματοποιήθηκαν. Επηρεάστηκαν σημαντικά και οι αστικές συγκοινωνίες σε 65 πόλεις, ενώ η εναέρια κυκλοφορία περιορίστηκε στο 85%. Γενικότερα η χθεσινή γενική απεργία είχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από τις τρεις προηγούμενες του 2010. Στο Παρίσι διαδήλωσαν 130.00 άτομα σύμφωνα με τα συνδικάτα, 47.000 κατά την αστυνομία, στη Μασσαλία 100.000, σε μικρότερες πόλεις 20.000 - 40.000.

Ο ηγέτης του συνδικάτου CFDT Φρανσουά Σερέκ τόνισε: «Εξήγηση για μία τέτοια μαζική κινητοποίηση είναι ότι το αίσθημα της αδικίας εγκαθίσταται προοδευτικά στην κοινή γνώμη. Οι ηλικιωμένοι βρίσκουν ότι η μεταρρύθμιση είναι πολύ απότομη, αλλάζει τις συνθήκες ζωής τους με τρόπο απαράδεκτο. Οι νεότεροι ξέρουν πολύ καλά ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί κι ότι θα χρειαστεί νέα μεταρρύθμιση σε μία οχταετία. Κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το νομοσχέδιο και να βρει άλλες λύσεις για να δημιουργήσει μία δίκαιη μεταρρύθμιση».

Η κοινωνική αναμέτρηση για το Ασφαλιστικό βρίσκει τον εμπνευστή του νομοσχεδίου, υπουργό Εργασίας Ερίκ Βερθ, εξαιρετικά αποδυναμωμένο από καταγγελίες για «σύμπραξη ανάμεσα στην εξουσία και στις μεγάλες περιουσίες». Τα ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι η σύζυγός του Φλοράνς προσλήφθηκε ως διαχειρίστρια μέρους της περιουσίας της εκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, έπειτα από προώθηση του Βερθ, ο οποίος παρασημοφόρησε τον Πατρίς Μεστρ, οικονομικό σύμβουλο της εργοδότριας. Τα ΜΜΕ εικάζουν ότι ο υπουργός είχε ενημερωθεί από τη σύζυγό του για φοροδιαφυγή της εκατομμυριούχου και την κάλυψε. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις και ανάγκασε τον Νικολά Σαρκοζί να υποστηρίξει δημόσια τον υπουργό, ανανεώνοντάς του την εμπιστοσύνη του για να χειριστεί τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου