Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Περιορισμός στους μετανάστες στη Βρετανία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

Περιορισμός θα ισχύει προσωρινά στον αριθμό των μεταναστών που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τη Βρετανία. Ο αριθμός τους θα μπορεί να φτάνει περίπου τους 24.000 ανθρώπους μέχρι τον Απρίλιο του 2011, οπότε και θα αρχίσει να ισχύει μόνιμος περιορισμός, δήλωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο μία πηγή από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών.

"Δεν είναι στόχος μας να μειώσουμε, αλλά να εμποδίσουμε μία μεγάλη εισρροή" πριν την εφαρμογή του μόνιμου περιορισμού τον Απρίλιο 2011, δήλωσε αυτή η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για αυτό το θέμα από την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή από τον επόμενο μήνα και έως τον Απρίλιο του 2011 περίπου 24.100 άνθρωποι που προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ θα μπορούν να εγκαθίσταναι σε βρετανικό έδαφος, δηλαδή 5% λιγότεροι απ' ότι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στον περιορισμό θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, κυρίως για αθλητές υψηλού επιπέδου ή για υπαλλήλους ξένων εταιρείων που δραστηριοποιούνται και σε βρετανικό έδαφος.

Ο περιορισμός της μετανάστευσης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου