Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και σε ραβδισμούς καταδικάστηκε ένας 32χρονος Ελβετός

Επειδή ζωγράφισε γκράφιτι σε δύο βαγόνια.

Δικαστήριο της Σιγκαπούρης διέταξε ραβδισμούς και επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε βάρος ενός Ελβετού,σήμερα,επειδή εισήλθε παράνομα σε υπόγειο χώρο του μετρό και ζωγράφισε γκράφιτι σε δύο βαγόνια.

Ο Ολιβερ Φρίκερ, 32 ετών, καταδικάστηκε σε...
τρεις ραβδισμούς με καλάμι (ρατάν) και σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών αφού ομολόγησε ότι εισήλθε σε ένα υπόγειο χώρο του μετρό της Σιγκαπούρης,κοντά στο αεροδρόμιο Σανγκί,τον περασμένο μήνα και ζωγράφισε γκράφιτι σε δύο βαγόνια .

Ο δικαστής Σι Κι Ουν δήλωσε ότι ο Φρίκερ είχε πλήρη συνείδηση του άδικου χαρακτήρα της πράξης του και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.Ο Φρίκερ,που συνελήφθη στις 25 Μαίου,άκουσε ανέκφραστος την ετυμηγορία και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.Ο συνήγορός του είπε ότι θα ασκήσει έφεση.

Στην πόλη-κράτος των περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων,απαγορεύεται το μάσημα τσίχλας ενώ προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα για τη ρύπανση κοινόχρηστων χώρων και η θανατική ποινή για διακίνηση ακόμη και μικρής ποσότητας ναρκωτικών.Η εγκληματικότητα είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο.

Οι νομοθεσία για τις πράξεις βανδαλισμού στην Σιγκαπούρη αποτέλεσε διεθνή είδηση το 1994 όταν ένας αμερικανός έφηβος,ο Μάϊκλ Φέι, καταδικάστηκε σε ραβδισμούς επειδή προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και δημόσια περιουσία παρά τις εκκλήσεις για επιείκεια από την αμερικανική κυβέρνηση,συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Δεν έγινε γνωστό με ποιο τρόπο αναγνωρίστηκε ο Φρίκερ,αλλά στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι το κόστος για τον καθαρισμό των δύο βαγονιών από το γκράφιτι έφθασε στα 11.000 δολάρια Σιγκαπούρης (7.900 δολάρια Αμερικής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου