Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η ταχύτητα πτώσης του ευρώ παρά το επίπεδο της ισοτιμίας του

Δήλωσε ο Επίτροπος Ρεν

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν δήλωσε σήμερα ότι μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η ταχύτητα της πτώσης του ευρώ απ'ό,τι το επίπεδο της ισοτιμίας του, την ώρα που η ισοτιμία του ενιαίου...

ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται κάτω από το 1,19 δολάριο για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια.

"Συμφωνώ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (τον πρόεδρο του Eurogroup) και λέω ότι στην πραγματικότητα αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η ταχύτητα της εξέλιξης παρά το επίπεδο" του ευρώ, δήλωσε ο Ρεν σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο Λουξεμβούργο για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Ρεν σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση καθιστά ακόμη πιο σημαντικά τα μέτρα που εξετάζει η ευρωζώνη για να ενισχύσει τη δημοσιονομική πειθαρχία των χωρών μελών της υπό το φως της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετούς μήνες. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Εξάλλου ο ευρωπαίος επίτροπος απέρριψε οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και σε αυτήν της Ουγγαρίας, μετά τις ανησυχητικές δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ούγγρων αξιωματούχων. "Όχι", απάντησε κατηγορηματικά στην ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορούν να συγκριθούν οι δύο χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου