Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την Ενιαία Αρχή Πληρωμών

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία προβλέπεται στο νόμο 3845/2010, ξεκινά η απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία συνδυάζεται με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

Πολύ περισσότερο, με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών.

Με την ΚΥΑ καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής, η εφαρμογή της οποίας είναι ευρεία. Η απογραφή θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου, ενω οι υπόχρεοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου.

Την απογραφή συντονίζει η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης.

Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής ενιαίος κωδικός.

Μετά το διάστημα των τριών μηνών για την βελτίωση της ποιότητας των δεδομένων των αρχείων της απογραφής, η ΕΑΠ υποχρεούται να παύσει προσωρινά την καταβολή των αμοιβών και κρατήσεων των εν λόγω αμειβομένων, μέχρι να διορθωθούν τα στοιχεία ή να απογραφεί ο αμειβόμενος. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές καταβάλλονται αναδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου