Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Και το «σκάνδαλο Βατοπεδίου» το ΠΑΣΟΚ το έστησε!


Το ότι η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ..στήθηκε ως «σκάνδαλο» για να ανατρέψουν την Κυβέρνηση Καραμανλή, ουδείς νομίζω το αμφισβητεί. Στην αρχή το έβγαλε η Ελευθεροτυπία (το Καλοκαίρι του 2007 αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν έδωσε κανένας σημασία. Μετά το πήρε ALPHA και έπαιζε μόνος τους το θέμα, όταν ο τότε ιδιοκτήτης του, είχε κάτι εμπλοκές με τη δικαιοσύνη. Κάπως καθυστερημένα το πήραν χαμπάρι και τα άλλα τα κανάλια. Ύστερα το έκαναν σκάνδαλο, το φόρτωσαν στην Κυβέρνηση Καραμανλή και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.

Όμως, εδώ και τρία χρόνια, ακόμα δεν έχει απαντηθεί το αγωνιώδες ερώτημα του Γιώργου «που πήγαν τα λεφτά». Ούτε ένας λογαριασμός δεν συνδέθηκε με πολιτικό της Ν.Δ. Κανένας χρηματισμός δεν αναφέρθηκε. Ουδείς απεκόμισε οικονομικό όφελος! Σε τέτοιο σκάνδαλο, μόνο οι υπουργοί της Ν.Δ. μπορούσαν να εμπλακούν!

Επειδή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και η περίοδος …αγιοποίησης του ΠΑΣΟΚ μάλλον οδεύει προς το τέλος της, στις Κυριακάτικες εφημερίδες επανέρχονται στο φώς …ιστορίες από το παρελθόν, που στοχεύουν στην καρδιά του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης!

Ιστορία πρώτη: Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής Ξάνθης, κ. Σωκράτης Ξυνίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», υπέγραψε το 2001, ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Πόρτο Λάγος και ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, έγγραφο για να αποδοθούν στο μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευτεί για το λιμένα το Πόρτο Λάγος. Να, λοιπόν, ποιοι ξεκίνησαν το «σκάνδαλο»! Να και ποιοι υπέγραψαν! Μετά την αποκάλυψη αυτή, είναι επιβεβλημένο να κληθεί ο κ. Ξυνίδης στην Εξεταστική Επιτροπή και να δώσει εξηγήσεις.

Αν ευθύνονται οι υπουργοί του Καραμανλή που δέχθηκαν τις εισηγήσεις του Ν.Σ.Κ. και υπέγραψαν τις ανταλλαγές με τη Μονή, τότε ευθύνονται κατ’ αναλογίαν και αυτοί που υπέγραψαν και συναίνεσαν για να περιέλθουν στην κατοχή της Μονής οι εκτάσεις που αντηλλάγησαν!
Με άλλα λόγια, όσο ευθύνεται ο Κοντός, ο Δούκας και ο Μπασιάκος, ευθύνεται και ο Ξυνίδης! Ο Ξυνίδης ίσως και να ευθύνεται περισσότερο, γιατί αν δεν υπέγραφε την παραχώρηση των εκτάσεων στη Μονή, τότε δε θα είχαν τι να υπογράψουν οι υπουργοί της Ν.Δ.!

Ιστορία δεύτερη: Στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σε ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου, με τίτλο «το «θαύμα» των έξι συμβολαίων» αναφέρεται σε μεταβιβάσεις ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου, με περίεργες υπερτιμολογήσεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη Ακινήτων». Ως εδώ τίποτα το περίεργο, εκτός από τις υπερτιμολογήσεις.

Σε ποιόν ανήκει αυτή η εταιρεία; Στον κ. Πάπιστα!

Ποιος είναι ο κ. Πάπιστας;

Είναι ο εκ Κοζάνης ορμώμενος επιχειρηματίας που, κατ’ ομολογίαν του σημερινού Υπουργού Οικονομικών, τότε εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, μπαινόβγαινε στο Γραφείο του! Και όχι μόνο αυτό, αλλά γνωρίζονταν κιόλας!

Ο Παπακωνσταντίνου, λοιπόν, γνωρίζει έναν επιχειρηματία, συναντάται μαζί του στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο επιχειρηματίας αυτός είναι αναμεμειγμένος σε ανταλλαγές οικοπέδων της Μονής Βατοπεδίου!

Πιστεύει κανένας από εσάς, ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν ήξερε για την υπόθεση Βατοπεδίου;

Μετά το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» η κλήση του Παπακωνσταντίνου στην Εξεταστική Επιτροπή είναι πλέον επιβεβλημένη! Ενδεχομένως και η παραπομπή του, αν δεν παράσχει πειστικές εξηγήσεις.

Ύστερα από όλα αυτά, (και ποιος ξέρει τι άλλα θα μάθουμε στο μέλλον) αμφιβάλλει κανένας τι ήταν τελικά το ..σκάνδαλο Βατοπεδίου;

Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ. Όσες φορές και να διαβάσετε το ρεπορτάζ της Γιάννας Παπαδάκου, δεν πρόκειται να βρείτε καμιά αναφορά στις σχέσεις Παπακωνσταντίνου-Πάπιστα. Δεν τις ….ήξερε προφανώς.

Για αυτό και εμείς γράφουμε αυτό το άρθρο, για να ενημερωθεί। ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου