Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Προς τα πού πέφτει η Βουλή;;;;;;;;;;;


Απίστευτη υπόθεση “τακτοποίησης” βουλευτών που έχουν την ιατρική ιδιότητα σε δημόσια νοσοκομεία αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Συνολικά 17 βουλευτές έχουν καταλάβει διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ, ακόμη και αν αντικειμενικά δεν πληρούν τα κριτήρια.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μέσα στην τελευταία εξαετία 17 βουλευτές – γιατροί διορίστηκαν σε νοκοκομεία λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας και πληρώνονται κανονικά με διευθυντικό μισθό.

Το δικαίωμα αυτό δίνεται βάσει νόμου του 1988 επί ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ισχύει μέχρι σήμερα χωρίς να αμφισβητηθεί η λειτουργικότητά του από κανέναν. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις: ένας γιατρός 66 ετών – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – διορίζεται διευθυντής δημοσίου νοσοκομείου όταν το ανώτατο ηλικιακό όριο που προβλέπεται από το νόμο είναι τα 55 χρόνια. Χειρούργος που έχει να πιάσει νυστέρι 20 χρόνια διορίζεται διευθυντής χειρουργικής στο ΕΣΥ.

Τη στιγμή που μειώνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι βουλευτές που εκμεταλλεύονται αυτή τη ρύθμιση παίρνουν 4.000 ευρώ μηνιαίως και διορίζονται με μία απλή αίτηση – αν χάσουν τη βουλευτική τους έδρα – στο νοσοκομείο της επιλογής τους, ανεξαρτήτως αν η παρουσία τους εκεί κρίνεται απαραίτητη.

Στη λίστα των βουλευτών που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, περιλαμβάνονται από το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Νεονάκης, ο Σ. Μανίκας, ο Δ. Κοσσυβάκης, ο Χ. Σμυρλής, ο Δ. Θάνος. Επίσης από ΝΔ ο Λ. Λυμπερακίδης και ο Π. Μελάς στον οποίο προτάθηκε θέση στο Τζάνειο και την αρνήθηκε. Η θέση του προτάθηκε παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσε το ηλικιακό όριο. Χρήση του άρθρου έκανε επίσης από τη ΝΔ ο Α. Γεροντόπουλος και από το ΠΑΣΟΚ ο Εμ. Φραγκάκης, ο Β. Μαλέσιος, ο Κ. Καραμηνάς (βουλευτής της ΝΔ) και ο Γ. Χρονόπουλος από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, σε διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ επανήλθαν οι Φ. Παπαδέλης και Σ. Σουμάκης, Γ. Κίρκος και Τ. Χωρέμης από το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική περίπτωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Δ. Κρανιά του οποίου η θητειά κράτησε 48 ώρες αλλά υπέβαλλε αίτηση και με απόφαση της υπουργού κ. Ξενογιαννακοπούλου – σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα – διορίστηκε διευθυντής Οδοντιατρικής σε δημόσιο νοσοκομείο. Μετά από 20 χρόνια αποχής από το επάγγελμα επανήλθε στο ΕΣΥ ως διευθυντής χειρουργικής και ο Π. Τατούλης από τη ΝΔ.Νewsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου