Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αμερικάνικο σατυρικό τραγούδι για το χρέος της Ελλάδας!!






Ειρωνικά και απαξιώτικα σχόλια για το ελληνικό χρέος και την οικονομική κρίση που έχει γονατίσει την Ελλάδα περιέχει σατυρικό τραγούδι που προβλήθηκε στην Αμερική στην εκπομπή του δημοσιογράφου Πολ Σόλαμ, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας πήρε συνέντευξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σε ένα προκλητικό ρεσιτάλ κακογουστιάς, το σατυρικό τραγούδι (το οποίο έγραψε ο επενδυτικός σύμβουλος και τραγουδιστής της coyntry Merle Hazard) «δανείζεται» τη μουσική από τα «Παιδιά του Πειραιά» του Χατζιδάκι και μεταξύ άλλων παρουσιάζει την Ελλάδα ως επαίτη που δανείστηκε από Γαλλία και Γερμανία για να σωθεί, ενώ προτείνει και την πώληση της Κρήτης για να γλιτώσουμε από τα χρέη.
Γυρίζοντας το video clip μπροστά σε ένα σκηνικό με κεντρικό φόντο έναν ψεύτικο Παρθενώνα, ο τραγουδιστής ξεκινάει λέγοντας ότι «μπορεί να μας έδωσαν Πυθαγόρα, Ευκλείδη, Πλάτωνα και άλλους αλλά οι Έλληνες με τα προβληματικά οικονομικά τους έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για την Ευρώπη».
Συνεχίζοντας τη σατυρική επίθεση στην Ελλάδα, ο Hazard καυτηριάζει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Goldman Sachs και τελικά «μαγείρεψε» τα στοιχεία. Μάλιστα δε διστάζει να κάνει την κριτική του, λέγοντας ότι κανείς δε θα αγοράζει τα ομόλογα της Ελλάδας καθώς είναι κουρελόχαρτα.
Τελειώνοντας με την καμουφλαρισμένη κακοήθη επίθεση κατά της χώρας, ο τραγουδιστής αναφέρει ότι φήμες θέλουν την Ελλάδα να βγαίνει από το ευρώ για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αλλά αν δεν γίνει αυτό, ας μην ανησυχεί κανείς γιατί…. μπορεί να πουλήσει την Κρήτη για να ξεχρεώσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου