Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ιαπωνία: Αγνοούμενοι από σύγκρουση φορτηγών πλοίων


Δεκαέξι ναύτες από τη Νότιο Κορέα και την Ινδονησία αγνοούνται μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στις ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, το πλοίο Orchid Pia με νοτιοκορεάτικη σημαία προσέκρουσε στο πλοίο Cygnus Ace από τον Παναμά, στα ανοιχτά του νησιού Ίζου Οσίμα, το οποίο βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, το πλοίο Orchid Pia με νοτιοκορεάτικη σημαία προσέκρουσε στο πλοίο Cygnus Ace από τον Παναμά, στα ανοιχτά του νησιού Ίζου Οσίμα, το οποίο βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.

Μετά από την πρόσκρουση το φορτηγό πλοίο Cygnus Ace ειδοποίησε την ακτοφυλακή, η οποία δεν κατάφερε να εντοπίσει το πλοίο που έφερε την σημαία της Νοτίου Κορέας και στο οποίο επέβαιναν 16 ναύτες. Μετά από την πρόσκρουση το φορτηγό πλοίο Cygnus Ace ειδοποίησε την ακτοφυλακή, η οποία δεν κατάφερε να εντοπίσει το πλοίο που έφερε την σημαία της Νοτίου Κορέας και στο οποίο επέβαιναν 16 ναύτες.

"Είναι πιθανό το πλοίο να έχει βυθιστεί. Στην περιοχή βρήκαμε σωσίβιες λέμβους αλλά θα συνεχίσουμε την έρευνα" δήλωσε Ιάπωνας αξιωματούχος. "Είναι πιθανό το πλοίο να έχει βυθιστεί. Στην περιοχή βρήκαμε σωσίβιες λέμβους αλλά θα συνεχίσουμε την έρευνα" δήλωσε Ιάπωνας αξιωματούχος.

Το πλοίο από τον Παναμά έχει υποστεί ζημιές αλλά μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Το πλοίο από τον Παναμά έχει υποστεί ζημιές αλλά μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου