Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΛΑΚΑ..ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ EUROVISION



Η Eurovision απέκλεισε το τραγούδι της γεωργιανής συμμετοχής στον μουσικό διαγωνισμό, το οποίο προσβάλλει τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιτίας του πολιτικού του μηνύματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.
Το τραγούδι με τίτλο «We don’t want to put in» κάνει λογοπαίγνιο με την αγγλική γραφή του ονόματος του Πούτιν και το αγγλικό ρήμα to put in, που σημαίνει «βάζω».
apo troktiko

1 σχόλιο:

  1. Το τραγούδι που έθιγε τον …Πούτιν και η Γιουροβίζιον της πλάκας!

    Απαράδεκτα πράγματα συμβαίνουν στην φετινή Γιουροβίζιον που με εντολή της διοργανώτριας Ρωσίας αποκλείστηκε το τραγούδι της Γεωργιανής συμμετοχής στον μουσικό διαγωνισμό, το οποίο προσβάλλει τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν εξαιτίας του πολιτικού του μηνύματος, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του φοβούμενη την ακύρωση του διαγωνισμού όπως έκανε να φανεί η ρωσική αντιπροσωπεία.
    «Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Μεταδόσεων (ΕΒU) επισήμως ενημέρωσε την αντίστοιχη Γεωργιανή Υπηρεσία Μεταδόσεων GBU πως οι στίχοι του τραγουδιού της στον 54ο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον δεν είναι σύμφωνοι προς τους κανονισμούς της», τονίζουν στο ανακοινωθέν τους οι διοργανωτές.

    Το τραγούδι με τίτλο «We don’t want to put in» κάνει λογοπαίγνιο με την αγγλική γραφή του ονόματος του Πούτιν και το αγγλικό ρήμα to put in, που σημαίνει «βάζω».

    Ομάδα ειδικών που επιθεωρεί τη διοργάνωση τόνισε πως «κανένας στίχος, δηλώσεις, χειρονομίες πολιτικού περιεχομένου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτοί» στον μουσικό αυτό διαγωνισμό, τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

    Να τονίσουμε ότι στην ιστορία του θεσμού ποτέ δεν έχει λογοκριθεί περιεχόμενο τραγουδιού. Στην Γιουροβίζιον και στο παρελθόν υπήρξαν καυστικοί στίχοι από κράτη και αυτό που έκανε η ρωσική αντιπροσωπεία να εκβιάσει δηλαδή την ακύρωση του διαγωνισμού γίνετε για πρώτη φορά στον θεσμό του διαγωνισμού.
    Η Γεωργία έχει διορία έως τις 16 Μαρτίου για να αλλάξει τους στίχους του τραγουδιού ή να επιλέξει ένα άλλο.
    Το κρατικό δίκτυο της Γεωργιανής τηλεόρασης αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της Γιουροβίζιον, αρκούμενο να δηλώσει πως δεν έχει ακόμη παραλάβει την επίσημη απόφαση, τόνισε εκπρόσωπός της.
    Τους παρακαλούμε να μην αλλάξουν τίτλο και απλά να μην συμμετέχουν σε αυτήν την γελοιότητα που λέγετε Γιουροβίζιον σε έναν διαγωνισμό που η Ελλάδα συμμετέχει με αγγλικούς στίχους και η Σουηδία με Ελληνικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή