Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ















Αριστερά ο Τίμο Σόινι, ηγέτης των εθνικιστών της Φινλανδίας.

Δεξιά
ο 23χρονος από την Φινλανδία, Henrik Holappa. Συνελήφθη στην πολιτεία Πενσυλβάνια των Η.Π.Α την 9η Μαρτίου από πράκτορες των μυστικών υπηρεσίων, παρ’ ότι βρισκόταν εκεί νομίμως και εκκρεμούσε μάλιστα αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου που είχε καταθέσει τον περασμένο Οκτώβριο. Αν μάλιστα οι αμερικανικές αρχές αποφασίσουν την έκδοση του στην Φινλανδία αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως 4,5 ετών!

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Henrik στην πατρίδα του είναι «υποκίνηση φυλετικού μίσους» και «δυσφήμηση της εντίμου αφρικανικής κοινότητος της Φινλανδίας», δηλαδή, κατηγορίες εγκλημάτων γνώμης, (ήτοι, ποινικοποίηση οιουδήποτε τολμά να καταγγείλει γραπτώς ή προφορικώς την εγκληματική συμπεριφορά αφρικανοασιατών μεταναστών σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες), το εβραϊκό «ολοκαύτωμα» και άλλα θέματα.

Το δράση του Henrik στην πατρίδα του ήταν η συγγραφή και έκδοση ενός άρθρου με το οποίο κατήγγειλε την εγκληματική δράση αφρικανικών συμμοριών στην Φινλανδία θέτοντας το ερώτημα γιατί η Φινλανδική κυβέρνηση συνεχίζει να εισάγει στην χώρα αφρικανούς μετανάστες πληρώνοντάς τους με έως και 3.000 ευρώ (!!!), ανά οικογένεια, μηνιαίως, την ίδια ώρα που ο Φινλανδός άνεργος λαμβάνει ένα μικρό βοήθημα ύψους μόλις 400 ευρώ. Το άρθρο του Henrik φέρεται ότι είχε ως αφορμή την συγκλονιστική υπόθεση του φρικτού ομαδικού βιασμού μίας 31χρονης Φινλανδής από Σουδανούς νέγρους τον Ιούνιου του 2005 στην πόλη Oulu. Το θύμα αφού βιάστηκε επί ώρες, υπεβλήθη από τους δράστες σε κλειτοριδεκτομή με την χρήση οικιακού ψαλιδιού! Οι δράστες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μόλις 3 ετών το 2006 και σήμερα είναι ελεύθεροι πολίτες στην Φινλανδία!!


Το εθνικιστικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα των «Αληθινών Φινλανδών» του Τίμο Σόινι, κατέγραψε θεαματική επίδοση στις ευρωεκλογές στη Φινλανδία εξασφαλίζοντας το 9,8% των ψήφων, έναντι 0,5% στις ευρωεκλογές του 2004, γεγονός που τού επιτρέπει την είσοδο με έναν βουλευτή στην Ευρωβουλή. Η ψηφοφορία χαρακτηρίσθηκε από την υποχώρηση των μεγάλων κομμάτων.
http://adiakritos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου