Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ-ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ!!ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ?

Από το Τμήμα Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, συνελήφθη στην Αττική, 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ».

Από ψηφιακή έρευνα και περιήγηση που διενεργήθηκε στο διαδίκτυο από το Τμήμα Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίσθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε ιστοσελίδα με ονομασία dream-family (Ονειρεμένη οικογένεια). Στην εν λόγω διαδικτυακή ιστοσελίδα διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι χρήστες διαδικτύου είχαν αναρτήσει ψηφιακά αρχεία που περιείχαν πορνογραφία ανηλίκων. Όλα τα διαδικτυακά μέλη της ιστοσελίδας «forum» dreamfamily είχαν την δυνατότητα να κατεβάσουν (download) στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους αρχεία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο δράστης ανέφερε σε ιστορικό που ήταν ανηρτημένο στην εν λόγω ιστοσελίδα, ότι υπάρχει μία μητέρα, σαράντα τεσσάρων ετών με όνομα Μαρία και μία κόρη, είκοσι τεσσάρων ετών με όνομα Δήμητρα, οι οποίες μεγάλωναν και την εξάχρονη Χριστίνα, κόρη της Μαρίας. Οι δύο ενήλικες γυναίκες, σύμφωνα με το ιστορικό, δήλωναν ότι άλλοτε κακοποιούσαν σεξουαλικά το εξάχρονο κοριτσάκι και άλλοτε την υποχρέωναν να παρακολουθεί τις ερωτικές πράξεις τους με άλλους άνδρες, οι οποίοι αν επιθυμούσαν την κακοποιούσαν και αυτοί.

Στην συνεχεία, αναλύθηκαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή του ανωτέρω δικτυακού τόπου και εκδόθηκε διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την Άρση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Την 4 Ιουνίου 2009 , κλιμάκιο Αστυνομικών της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στην οικία του ανωτέρω δράστη, όπου από την νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στο δωμάτιο του κατηγορουμένου και κατασχέθηκαν :

α) έξι (6) σκληροί δίσκοι Η/Υ,

β) τρείς (3) φορητοί – εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, και

γ) ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής .

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην ΔΕΕ/Τομέας Εξέτασης Ψηφιακών πειστηρίων για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Από την επιτόπια έρευνα στον ως άνω Η/Υ, του οποίου αποκλειστικός χρήστης δήλωσε ο κατηγορούμενος, διαπιστώθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και την χρονική στιγμή της έρευνας ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.

Επίσης ανευρέθη σε ειδικό (ηλεκτρονικό) φάκελο ολόκληρο το περιεχόμενο (log files, φωτογραφίες και κείμενα) της ιστοσελίδας dream-family.

Το περιεχόμενο του εν λόγω φακέλου περιείχε πλήθος αρχείων (βίντεο και εικόνες) σκληρότατου υλικού πορνογραφίας ανηλίκων με παιδιά νηπιακής ηλικίας, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη στα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου