Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Βγήκε από την Εντατική ο 33χρονος στην Κρήτη

7/8/2009
Κερδίζει τη μάχη για τη ζωή ο 33χρονος στο Ηράκλειο που προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης και λόγω σοβαρών επιπλοκών που του παρουσιάστηκαν νοσηλεύεται από τις 19 Ιουλίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Τις τελευταίες ημέρες η υγεία του νεαρού άντρα παρουσίαζε σημάδια βελτίωσης, γεγονός που ενθάρρυνε τους θεράποντες γιατρούς του να διακόψουν τη μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής του λειτουργίας. Τελικά, χθες βγήκε από την Εντατική.

Παράλληλα, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση του 42χρονου Βορειοηπειρώτη και της 16χρονης Βρετανίδας που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Παίδων Πεντέλης, αντίστοιχα. Η δεύτερη μάλιστα είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ημέρες να εξέλθει της Εντατικής.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Espresso» ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Ιωάννης Τσαγκαράκης: «Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Ο,τι δηλαδή ισχύει και συνηθίζουμε να λέμε για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στην Εντατική».

Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε την περασμένη Τρίτη 4 Αυγούστου στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μετά την πληροφορία ότι τριάντα τρεις σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων εμφάνισαν εν πλω εμπύρετη λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού. Οι τριάντα τρεις δόκιμοι παρουσίασαν τα συμπτώματα στη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο υποστήριξης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς», ενώ κατευθύνονταν στην Τυνησία. Με απόφαση του αρχηγού ΓΕΝ, το πλοίο σταμάτησε στη Σούδα και οι σπουδαστές μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου έδωσαν δείγμα για να εξεταστεί αν έχουν τον ιό της νέας γρίπης.

Τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου Παστέρ στην Αθήνα, που αναμένεται να βγουν σήμερα, θα δώσουν σαφή απάντηση στο ερώτημα εάν η λοίμωξη σχετίζεται με τη νέα γρίπη, ωστόσο -σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις- μάλλον δεν πρόκειται για τον ιό Η1Ν1. Προς την κατεύθυνση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι οι είκοσι εννιά από τους τριάντα τρεις είναι απύρετοι, ενώ και η κατάσταση των υπόλοιπων τεσσάρων δοκίμων που εμφανίζουν πυρετό δεν εμπνέει ανησυχία.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου