Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Οι «Πυρήνες» έχουν φτιάξει... στρατιά



«Στρατιά» ανταρτών πόλης φαίνεται πως έχει δημιουργήσει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η τρομοκρατική οργάνωση αυτή τη στιγμή αριθμεί 50 μέλη (τα οποία μάλιστα είναι φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών, με υψηλό...


μορφωτικό επίπεδο και ιδιαίτερα σοβαρό ιδεολογικό υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας).

Η επιχείρηση των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι στο Χαλάνδρι φαίνεται πως επέφερε ένα ηχηρό χτύπημα στις τάξεις της οργάνωσης. Αυτό είχε αποτέλεσμα αρχικά η «Συνωμοσία» να μείνει χωρίς τον «πυροτεχνουργό» της, ενώ ορισμένα από τα σημαντικά της στελέχη να αναστείλουν τη δράση τους, καθώς είναι καταζητούμενοι από τις Αρχές και πρέπει να κρύβονται. Οι καταζητούμενοι λοιπόν θεωρούνται «καμένοι», καθώς η Αντιτρομοκρατική τούς γνωρίζει.

Το γεγονός αυτό αρχικά άφησε άοπλα τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, καθώς δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η λύση βρέθηκε όταν οι παλιοί του «Επαναστατικού Αγώνα» προσέγγισαν τους νέους των «Πυρήνων της Φωτιάς» και άρχισαν να τους δίνουν τεχνογνωσία, αλλά και έτοιμους εκρηκτικούς μηχανισμούς - και μάλιστα, μεγάλης ισχύος.

Παράλληλα, οι ίδιοι άνθρωποι του «Επαναστατικού Αγώνα» ανέλαβαν για λογαριασμό των «Πυρήνων της Φωτιάς» να στρατολογούν νέα μέλη και να φέρουν σε επαφή τη «Συνωμοσία» με άλλες μικρότερου βεληνεκούς οργανώσεις που είχαν αναστείλει τη δραστηριότητα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ενιαίο τρομοκρατικό μέτωπο.

Υστερα από αυτές τις κινήσεις, στη σκακιέρα του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» προστέθηκε μια μικρή στρατιά «ανταρτών» στους κόλπους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο -σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα σοβαρό ιδεολογικό υπόβαθρο των νέων μελών της- έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα από ανθρώπους που διαθέτουν την αποφασιστικότητα, αλλά και την κατασταλαγμένη άποψη για την «επαναστατική πρακτική», την οποία είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εφαρμόσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν πως η στρατολόγηση των περισσοτέρων είχε γίνει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκέμβρη. Τότε οι έμπειροι στρατολόγοι του «Επαναστατικού Αγώνα» ξεχώρισαν τους πιο δραστήριους και ιδεολόγους νεαρούς και νεαρές, τους οποίους κράτησαν εφεδρικούς και όταν παρουσιάστηκε ανάγκη, τους ενεργοποίησαν.

Στο μεταξύ, αστείρευτη δεξαμενή νέων «ανταρτών πόλης» αποτελούν οι διάφορες ομάδες των εμπρηστών που χτυπούν τα βράδια στην Αττική σε τραπεζικά υποκαταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε αυτοκίνητα διπλωματικών αποστολών.

Από εκεί ξεχωρίζουν τις πιο δραστήριες ομάδες και κυρίως αυτές που λειτουργούν στα πρότυπα των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που ξεκίνησαν από θεαματικές εμπρηστικές ενέργειες με γκαζάκια και κατέληξαν να χτυπούν με εξελιγμένους εκρηκτικούς μηχανισμούς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι έμπειροι τρομοκράτες αφού παρακολουθούν την εξέλιξη αυτών των ομάδων, στη συνέχεια τις προσεγγίζουν και τις εντάσσουν στο δυναμικό των «Πυρήνων», οι οποίοι κατά καιρούς στις προκηρύξεις που στέλνουν κάνουν λόγο και για τις συνεργασίες τους με διάφορες οργανώσεις εμπρηστών ή τρομοκρατών μικρού βεληνεκούς.



ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

http://espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου