Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΤΥΦΛΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Είχαν καταθέσει πλαστά έγγραφα για να παίρνουν το επίδομα

ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΤΥΦΛΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τους ανακάλυψαν οι ελεγκτές της νομαρχίας μετά από καταγγελία


Στον εισαγγελέα στέλνει η νομαρχία Πειραιά 19 άτομα που δήλωναν ψευδώς ότι ήταν τυφλοί (!) προκειμένου να λαμβάνουν το προβλεπόμενο κοινωνικό επίδομα που κυμαίνεται από 300 έως 400 ευρώ μηνιαίως. Οι δήθεν τυφλοί εντοπίσθηκαν από τους ελεγκτές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης όταν έγινε καταγγελία για άτομο που αν και δεν ήταν τυφλό ελάμβανε κάθε μήνα το επίδομα τυφλότητας
Στην έρευνα που έγινε σε συνεργασία με τη διοίκηση του «Τζάνειου» νοσοκομείου Πειραιά διαπιστώθηκε ότι η υπογραφή του διοικητικού διευθυντή ήταν πλαστογραφημένη και ότι ο γιατρός που βεβαίωσε τη βλάβη του ασθενούς είχε συνταξιοδοτηθεί πριν χρόνια.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν άλλα 14 άτομα με πλαστά Δελτία Απογραφής Τυφλού, Αμέσως έγινε προσωρινή αναστολή μέχρι να επανεξετασθούν από άλλα κρατικά νοσοκομεία, εκτός του «Τζάνειου», το οποίο ήδη ήταν στο "στόχαστρο" των ελέγχων της νομαρχία Πειραιά.
Από τους 14 νέα έγγραφα προσκόμισαν μόνο τα 7, ωστόσο και αυτά μετά τη διασταύρωση με τα νοσοκομεία που φέρονταν ότι τα εξέδωσαν, διαπιστώθηκε και πάλι ότι ήταν «μαϊμού», αφού έφεραν παραποιημένες σφραγίδες και πλαστές υπογραφές ιατρών. Η έρευνα συνεχίσθηκε και βρέθηκαν και άλλοι πέντε υποτιθέμενοι τυφλοί που επίσης διέθεταν πλαστά δελτία απογραφής τυφλού.

Να σημειωθεί ότι ήδη, έξι από τους υποτιθέμενους δικαιούχους επέστρεψαν το ποσό των 10.284 ευρώ που είχαν λάβει παράνομα, οι δε υπόλοιποι δεκατρείς οφείλουν 26.657 ευρώ, ποσόν που όπως διαβεβαίωσαν θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα το φαινόμενο της εξαπάτησης του Δημοσίου δεν θα σταματήσει εάν δεν επανεξετασθεί από την αρχή ο θεσμός στήριξης των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, και δεν δημιουργηθεί εθνικό μητρώο επιδοματούχων, το οποίο θα συνδέεται ηλεκτρονικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του πρώτου και δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου