Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Αποκατάσταση της αλήθειας για τη «Χ»



Πολύ μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου στο ξενοδοχείο Divani Acropolis, όπου έγινε την Τετάρτη 3 Μαρτίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Θησείο, Ιούνιος 1941-Δεκέμβριος 1944».

Το πόνημα αυτό του κ. Φάνη Χαμόδρακα, ο οποίος σημειωτέον είδε σε μικρή ηλικία την οικογένειά του να ξεκληρίζεται από τους δολοφόνους της ΟΠΛΑ, αποτελεί μια καταγραφή της δράσης της αντιστασιακής οργάνωσης «Χ» του Γεώργιου Γρίβα κατά των κατακτητών, με ντοκουμέντα και προσωπικές μαρτυρίες. Μιλώντας ο συγγραφέας, απέδειξε ποιος πραγματικά πολέμησε για την Ελλάδα και ποιος προσπάθησε να επιβάλλει δια των όπλων και σφαγιάζοντας Έλληνες, τον ολοκληρωτισμό.

Στην κατάμεστη αίθουσα, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα στην κυριολεξία, άνθρωποι που πολέμησαν κατά του μαύρου και κόκκινου φασισμού, όπως ο Τάκης Μεγαλοοικονόμου, περιέγραψαν σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τα γεγονότα της εποχής, με λόγια ανεπιτήδευτα και απλά, λόγια ψυχής, που άγγιξαν τους παριστάμενους. Εξαιρετική και η ομιλία του οικονομολόγου και πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Αντώνη Σιδέρη, στην εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος της «ΕΩ», Νίκος Χιδίρογλου.

Το βιβλίο, αποτελεί ένα πολύτιμο ντοκουμέντο για τους ερευνητές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μακριά από την προπαγάνδα της κομμουνιστικής ιστοριογραφίας, να διαβάσουν τι καταθέτουν οι αφανείς πρωταγωνιστές. Φοβερές είναι οι περιγραφές για τη μάχη του Θησείου, το κρίσιμο εκείνο 48ωρο που έδωσε τη δυνατότητα στους υπερασπιστές του Μακρυγιάννη να προετοιμάσουν την άμυνά τους, σώζοντας την Ελλάδα από την επέλαση του πολιτικού «πολιτισμού» των γκουλάγκ.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου