Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι...

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΝΕΦΕΡΕ
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΗ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ..."

Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με χρήση της λεγόμενης "συνταγματικής ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας" που είναι μόνο η... τελευταία λέξη από αυτή που χρησιμοποιούμε εμείς (FYROM)...

...από τον Επίτροπο αρμόδιο για διεύρυνση, Fule, ο δήλωσε ότι ο κ. Fule οφείλει να μεταφέρει στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες την ενιαία φωνή της Ε.Ε. για τα ζητήματα του χαρτοφυλακίου του. Έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Δ. Δρούτσας ανέφερε ακόμα ότι οτιδήποτε άλλο έρχεται σε αντίθεση με τα συμφωνημένα στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στέλνει λάθος μήνυμα στην ηγεσία και τον λαό της γείτονος και υπονομεύει τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Ο ΑΝΥΠΕΞ δήλωσε ότι Θα μεταφέρει άμεσα τη βαθύτατη ενόχληση της Ελληνικής Κυβέρνησης από ενέργειες, οι οποίες κάθε άλλο παρά ενισχύουν, όπως θα έπρεπε, τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου