Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

Ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ την ελληνική Πρεσβεία στο Μπουένος Άϊρες

Το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής έγινε στόχος μιας ομάδας περίπου 30 Αργεντινών αναρχικών οι οποίοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και μπογιές. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων δυο αστυνομικοί φρουροί τραυματίστηκαν ενώ πέντε από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τις Αρχές οι ...
περισσότερες από τις μολότοφ που έριξαν οι δράστες δεν εξερράγησαν. Οι υπάλληλοι της πρεσβείας είχαν από χθες πληροφορίες ότι επίκειται επίθεση στην πρεσβεία αφού είχε γίνει παγκόσμιο κάλεσμα μέσω διαδικτύου.
Αιφνιδιαστικές επιθέσεις
Η επίθεση που δεν κράτησε περισσότερο από10 λεπτά, σημειώθηκε στις 7 και μισή το απόγευμα στην οδό Αρενάλες 1658 ανάμεσα στις περιοχές Μοντεβιδέο και Ροντρίγες Πένια. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του americalatina.com.gr στο Μπουένος Άιρες, Mariana Leiva, σύμφωνα με πηγές από οργανώσεις διαδηλωτών, τα άτομα που έκαναν την επίθεση με μολότοφ δεν ανήκουν στις ομάδες που συνήθως συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αργεντινής, αλλά σε έναν μικρό πυρήνα, πολύ οργανωμένο όμως, που πραγματοποιεί αιφνιδιαστικές επιθέσεις με διεθνείς διεκδικήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ίδια ομάδα πέρυσι είχε πρωταγωνιστήσει σε μια παρόμοια επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού στο Μπουένος Άιρες.
Παγκόσμια κινητοποίηση
Πριν από την επίθεση τους οι δράστες έγραψαν με σπρέυ στους τοίχους της ελληνικής πρεσβείας συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης του Γιάννη Δημητράκη, Έλληνα αναρχικού ο οποίος εκτίει ποινή 35 χρόνων για ληστεία σε μια τράπεζα στην Αθήνα το 2006.Διάφορες αναρχικές οργανώσεις είχαν ζητήσει μέσω διαδικτύου από ομοϊδεάτες τους να κάνουν επιθέσεις σε προξενεία και πρεσβείες της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τη δίκη του που θα ξεκινούσε σήμερα. Για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα. Οι πέντε αναρχικοί που συνελήφθησαν στο Μπουένος Άιρες οδηγήθηκαν στον δικαστή Κλαούντιο Μπονάδιο για να τους απαγγείλει κατηγορίες.



http://www.americalatina.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου