Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

"Δείτε την κατάντια της Αθήνας σε φωτογραφίες!"




"Σε αυτές τις φωτογραφίες θα δείτε, την κατάντια της πόλης, από την επιδρομή των μεταναστών, οι οποίοι δεν δίστασαν, να κατασκευάσουν παράγκες, ακόμα και μέσα στο πάρκο του Ζαππείου, κάτω δηλαδή από το μέγαρο του Ζαππείου και του καφενείου της Αίγλης, τόπου άκρως τουριστικού και πέρασμα...








αστυνομίας, (με τις μηχανές, η και πεζοί ακόμα).
Σε ερώτηση τους, (και κατά την διάρκεια πού πίνανε τον καφέ τους), η απάντηση που πήρα, ήταν ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν τους αφορά.

Ακόμα και πλήθος πεζοδρομίων, με εμπορεύματα, συνήθως στην λεωφόρο Πατησίων, τα οποία όχι μόνο δίνουν την εικόνα τριτοκοσμικής πόλης, τύπου Ινδία, Πακιστάν, Ουγκάντα, κ.λ.π. αλλά επί πλέον, δεν πληρώνουν και φόρους για όλο αυτό το εμπόριο, και σε μία έκταση από το θησείο έως την Νέα Ιωνία και από την Κυψέλη έως την εθνική οδό αλλά και απέναντι.
Χώρια του ότι η εικόνα αυτή, είναι η χειρότερη προς τα έξω, (δηλαδή για τον τουρισμό μας, που έχουν ακουστεί σχόλια).
Φοβάμαι ότι θα χαθεί ο έλεγχος και θα επαναληφθούν επεισόδια, μεταξύ αυτών και των εμπόρων καταστημάτων, όπως πριν μερικές ημέρες στην Ερμού, που εξαφανίστηκαν οι αστυνομικοί και αποσιωπήθηκε το γεγονός.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο κος Γερουλάνος, φαντάζομαι ότι δεν μένει σε αυτή την ζώνη και δεν περνάει συχνά από εκεί για να τους δει.
Αλλά και η κα Γκερέκου, (λίγη σαν τραγουδίστρια και ηθοποιός), φαντάζει ακόμα πιο λίγη, σαν υφυπουργός και μάλιστα πολιτισμού.
Θα μου πείτε μπορεί να είναι θέμα δήμου Αθήνας, αλλά πιστεύω, ότι όλο και κάποια παρέμβαση και συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει, εάν υπήρχε ενδιαφέρον με τον Δήμαρχο, και να αφήσει για λίγο την εισπρακτική του πολιτική και να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Το κακό είναι, ότι βγαίνουμε στην πόλη μας, είτε για τις υποχρεώσεις μας, είτε για βόλτα και αισθανόμαστε μια ατελείωτη, βρομιά, μιζέρια, ανασφάλεια, εξαπάτηση, κοροϊδία, κ.λ.π."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου