Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Με 5/άρια και 6/άρια φοιτητές!..


Από τον Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@hotmail.com

ΚΑΠΟΙΕΣ δυνάμεις δεν μας θέλουν μπροστά. Από καταβολής ελληνισμού μέχρι σήμερα και για πάντα. Κι όταν η εξωτερική επιβουλή λάσκαρε τα λουριά, αναλάμβανε η εσωτερική διαμάχη. Με μίση και έριδες μοναδικά στον κόσμο. «Για να κάμψεις τους έλληνες, χτύπα τους στη γλώσσα και τις παραδόσεις» ξεστόμισε ο Κίζιγκερ, που κάτι ήξερε, ως εβραίος και ανθέλληνας. Αν δεν βρεθεί ξένος, θα βρεθεί έλληνας, για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ομάδα, κλίκα, παρέα. Θα βρεθεί κυβέρνηση είτε παράταξη με τους ανθρώπους και...
τις «αρχές» της.
ΣΤΑ χρόνια μας, ο πολιτικός ζει και αναπνέει για τον θώκο και τα προνόμιά του. Μη του πεις πως δεν «τραβάει» και θα πάει σπίτι του, θα σε.σκοτώσει. Γιατί, λοιπόν, να «λακτίζει προς κέντρα» και να χάσει σταυρούς και ψηφοφόρους; Κι αν είναι υπουργός και μάλιστα επί της Παιδείας και νιώθει την καρέκλα του να τρίζει, διαλέγει τον εύκολο δρόμο. Τα' χει καλά με γονιούς και μαθητές με θέματα «βατά» και χωρίς τη βάση του 10. Αυτά θέλει ο λαός, αυτά του δίνουμε, μόνο που οι κοινωνίες πάνε μπροστά, με την επιλογή του αρίστου και στον τόπο μας περίσσεψε η σαβούρα.
ΑΝΕΛΑΒΕ τα.ηνία, τελευταία, η κα Διαμαντοπούλου! Μέλος της Λέσχης (Μπίλντερμπεργκ) και μην περιμένεις πολλά και...ελληνικά. Ήδη έχει εκπεφρασμένη άποψη περί αγγλικών ως πρώτης γλώσσας και καρφί δεν της καίγεται που τα παιδιά μας άρχισαν να συνομιλούν στα αγγλικά. Με ντύσιμο, συνήθειες και διασκέδαση αμερικανική, αλλά κάνε πως δεν το πρόσεξες. Ούτε την (ανθελληνική μας) κατρακύλα, ούτε τις μύχιες σκέψεις της υπουργού. Βρήκε κάτι καλό απ' την προηγούμενη συνάδελφό της και βάλθηκε να κάνει την.μεταρρύθμισή της. Για τη βάση του 10 μιλάμε, που φρέναρε λιγάκι την αγραμματοσύνη των υποψηφίων μας για τα πανεπιστήμια.
ΒΑΣΗ (του 10) και δημοτικότητα δεν συμβιβάζονται και πρώτη το' ξερε η παραπάνω κυρία. Η ευνοούμενη κι άλλοτε η «εξ απορρήτων» του εκάστοτε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΗ, λοιπόν, με τον καημό της μη γίνει αντιδημοφιλής κι εμείς με τα 5/άρια και τα 6/άρια να προσδίδουν την ιδιότητα του φοιτητή σε αγράμματους με απολυτήριο λυκείου. Να τους χαιρόμαστε. Όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου