Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

«Βόμβα» Λοβέρδου: «Αξιοπρεπείς» συντάξεις θα εγγυάται το κράτος !

Με μια δήλωση που ερμηνεύεται πολλαπλώς, ο υπουργός Εργασίας Ανδρ Λοβέρδος δεσμεύθηκε χθες στη Βουλή ότι το δημόσιο θα εγγυάται «αξιοπρεπείς» συντάξεις. Η δήλωση του υπουργού αφήνει ανοικτά ζητήματα για την μελλοντική δυνατότητα των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων να καλύπτουν ,με την εγγύηση του κράτους, το σύνολο ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών προσδοκιών των ασφαλισμένων.

Η φράση του «αξιοπρεπείς συντάξεις» ερμηνεύεται πολλαπλώς και κύρια στο τομέα των επικουρικών συντάξεων που χορηγούν τα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στη τριμερή χρηματοδότηση.

Στο μεταξύ με προσθήκες και αλλαγές σε άρθρα του νομοσχεδίου μειώνεται κλιμακωτά από 30% έως 50% το κόστος εξαγοράς του πλασματικού χρόνου της στρατιωτικής θητείας, το κράτος θα είναι συγχρηματοδότησης στην τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, που αντικαθιστά την 13η και 14η σύνταξη, θα μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο βαθμό που τα οικονομικά της χώρας το επιτρέψουν και μετά από οικονομική μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου