Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΝΑΙ "


Στο γεγονος που θα περιγραψω δεν προκειται να κανω κανενα σχολιο. Γιατι αν το κανω , ειτε θα πως βλακωδεις κοινοτοπιες ειτε θα λαικισω ειτε θα το παιξω σουπερ ντουπερ επαναστατης. Προκειται για γεγονος υπερανω κριτικης αντιμετωπισης . Υπερανω λογικης. Και υπερανω...ανθρωπινης αντοχης.

Ιταλια. Στη πολη Fomigliano , το εργοστασιο της FIAT εχει δραστηριοτητα μονο 5 μερες το μηνα, απο το 2008. Υπολειτουργει δηλαδη. Ο σημερινος προεδρος της ΦΙΑΤ σχεδιαζει να κανει επενδυση 700 εκ . εκει , για την κατασκευη του νεου Panda. Για να προχωρησει την επενδυση ζητησε απο τους εργατες να συμφωνησουν με δημοψηφισμα παρακαλω οτι το καθεστως δουλειας θαναι διαφορετικο. Κυριως ακυρωση των συλλογικων συμβασεων και περιορισμενο to δικαιωμα απεργιας. Αλλιως θα πηγαινε στην Πολωνια οπου τα δυο προηγουμενα ειναι σε εφαρμογη .

Το δημοψηφισμα εγινε με την πλειοψηφια του αριστερου συνδικατου να δηλωνει " ναι " . Την επομενη μερα, ο σαρανταχρονος εργατης Gerando Giannone δηλωνε στην εφημεριδα Ουνιτα : " Ειμαι κομμουνιστης και ψηφισα ναι. Η εναλλακτικη λυση λεγεται Camorra ."

{ ORESTIS }



Read more: http://planus.pblogs.gr/2010/07/eimai-kommoynisths-kai-pshfisa-nai-.html#ixzz0t1AyrieU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου