Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Συλλάβαινε δύο έλληνες για απάτη 570.000 ευρώ στο Ίντερνετ

Δύο Έλληνες, νόμιμοι αντιπρόσωποι διεθνούς διαδικτυακής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά συναλλάγματος, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ηλεκτρονική απάτη ύψους 570.000 ευρώ.
Μετά από καταγγελία ιδιώτη επενδυτή, διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος στην εταιρεία που εδρεύει στη Γλυφάδα, από τον οποίο προέκυψαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, οι δράστες αποκόμισαν από τους καταγγέλλοντες το χρηματικό ποσό των 570.000 ευρώ, ωστόσο υπολογίζεται ότι το τελικό ποσό της απάτης θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε έρευνα στα γραφεία της εταιρείας στη Γλυφάδα, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πέντε σκληροί δίσκοι. Η ιστοσελίδα της διεθνούς εταιρείας, η έδρα της οποίας βρίσκεται στις ΗΠΑ, σταμάτησε την λειτουργία της.
Εναντίον των δύο συλληφθέντων, 45 και 52 ετών, υποβλήθηκαν μηνύσεις από δύο ιδιώτες για απάτη κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις –με την ίδια κατηγορία- από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Οι δράστες απολογήθηκαν στην τακτική ανακρίτρια Αθηνών και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προφυλακίσθηκαν.
Hellenic Buwiness

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου