Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Απεβίωσε η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του Τιτανικού

Η τελευταία επιζήσασα του ναυαγίου του θρυλικού υπερωκεανίου Τιτανικός Μιλβίνα Ντιν πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 97 ετών στη Βρετανία, από πνευμονία. Ήταν μόλις εννέα εβδομάδων όταν επιβιβάστηκε στο μοιραίο πλοίο.

Η Ντιν, η οικογένεια της οποίας είχε αποφασίσει να μεταναστεύσει εκείνη την εποχή στις ΗΠΑ, ήταν δύο μηνών βρέφος όταν ο Τιτανικός, στον οποίο επέβαινε, βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912, μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο.

Η Μ.Ντιν ήταν εννέα εβδομάδων όταν βρέθηκε στο υπερωκεάνιο. Ο μπαμπάς της κατάφερε να την βάλει σε μία από τις λιγοστές λέμβους του τεράστιου πλοίου, μαζί με τη μητέρα και τα αδέλφια της, μαζί με τους οποίους έφθασαν τελικά στη Νέα Υόρκη πάνω στο πλοίο «Καρπάθια».
Ο Τιτανικός βυθίστηκε τον Απρίλιο 1912, μετά την μοιραία πρόσκρουση με παγόβουνο, παρασέρνοντας στο θάνατο περίπου 1.500 ανθρώπων.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα οι σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Γουΐνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο, πρωταγωνιστές της ταινίας Τιτανικός, αποφάσισαν να καταβάλουν μεγάλο χρηματικό ποσό, ικανό να καλύψει τις ανάγκες περίθαλψης της Ντιν σε γηροκομείο της Αγγλίας
Ηellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου