Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Αγώνα με το χρόνο για να εντοπιστεί το αεροσκάφος της Air France

Συνεχίζει μα αγνοείται από το πρωί η τύχη αεροσκάφους της Air France, που εκτελούσε την πτήση Ρίο Ντε Τζανέιρο - Παρίσι, με 216 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος.
Συνεργεία έρευνας και διάσωσης από τη Βραζιλία έχουν eπiδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν το σημείο που κατέπεσε το Airbus A330 της Air France.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Air France ανακοίνωσε πως στάλθηκε αυτόματο μήνυμα από το αεροπλάνο στις 05.14 ώρα Ελλάδας αναφέροντας "βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα" αφού πέρασε μέσα από μια καταιγίδα με ισχυρές αναταράξεις. "Το πιο πιθανό είναι ότι το αεροπλάνο κεραυνοβολήθηκε", είπε ο διευθυντής επικοινωνίας της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας.
Αξιωματούχοι του αεροδρομίου του Παρισίου Charles de Gaulle, αναφέρουν ότι έχασαν κάθε επικοινωνία με την πτήση ΑF 447 στις 9 το πρωί, ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στην ακτογραμμή της Βραζιλίας.
Εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι το Airbus 330, αναμενόταν να προσγειωθεί στο Παρίσι στις 12.10 ώρα Ελλάδος. Άλλες πληροφορίες λένε ότι είναι πιθανό να υπάρχει βλάβη στον πομπό του αεροσκάφους, πράγμα σπάνιο.
Οι αρχές του Charles de Gaulle έχουν σημάνει συναγερμό ενώ σε ανακοίνωσή της η Air France ανακοινώνει ότι συμμερίζεται τη συγκίνηση και την ανησυχία των οικογενειών. Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό από άγνωστη αερολιμενική πηγή στο Παρίσι, ότι "δεν υπάρχει πλέον "καμιά ελπίδα" για την πτήση της Air France" ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε "μεγάλη ανησυχία" για τις πληροφορίες σχετικά με την πτήση αυτή.
Ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας και Ενέργειας Jean-Louis Borloo είπε ότι μάλλον πρόκειται για συντριβή, καθώς δε θα είχε καύσιμα για ''να πετάει τόσες ώρες''. "Ως τώρα θα είχαν εξαντληθεί τα αποθέματα κηροζίνης έτσι πρέπει δυστυχώς τώρα να αντιμετωπίσουμε το πιο τραγικό σενάριο", δήλωσε ο Borloo.
Την ίδια ώρα, η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι αγνοείται το αεροσκάφος και ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του γύρω από τη νήσο Fernando de Noronha, 360 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η επικοινωνία με τα ραντάρ χάθηκε από τις 9 το πρώι, επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό βγήκε τρεις ώρες μετά. Στη Βραζιλία έχουν συμβεί δύο μεγάλα αεροπορικά δυστυχήματα, το 2006 και το 2007
Προς το παρών, δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία για την εθνικότητα των επιβαινόντων, διότι είναι σε εξέλιξη ο εντοπισμός των συγγενών , που πρέπει πρώτοι να ενημερωθούν..
Ηellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου